Møbler

Forstå vanlige uttrykk om teak tre

Det er et økende antall selgere av teak eller i familien av teak tre objekter, oftest møbler. Disse vilkårene kan være villedende i naturen og folk som ønsker ekte og høy kvalitetstre kan være lurt av en tilsynelatende prute. I verste fall, noen kan annonsere og kostnad for teak eller møbler laget av tre av samme familie, men kan faktisk selge tre med en lavere kvalitet.

Teak kommer fra et relativt lite geografisk område og hver av de mer populære artene av denne type tre har vært overharvested. Som sådan er etterspørselen høyere enn tilbudet, som er bare en av faktorene som kjører prisene på det høyere. De fleste teak eksportlandene følger Thailands ledelsen i reforesting sine høst trær og regulere harvest og eksport av den. Det er fortsatt noen tilfeller av svarte markedet teak gjør vei ut i markedene, men.

Teak som er bærekraftig vokst og høstet oftest kommer fra en tre plantasje, betyr at når en kjøper ser "plantasje teak", de kjøper tre som ble slaktet bruker bærekraftige praksiser. En av utfordringene som kommer fra slike plantasjer er at kvaliteten kan bli klassifisert som "C klasse." Tre kan gis karakter basert på sin hardhet (teak er et veldig hardt tre, så selv mindre eller lavere gradert teak er veldig hardt og holdbart), farge og korn.

C klasse teak kommer fra trær som var yngre når høstes og viser en blanding hjertet (fra midten av treet) og sap wood (fra ytre og nyere veksten av treet). Dette treet har variasjoner i farge og korn kan være mindre ensartet. For de som planlegger å forlate teak utendørs og aldring naturlig, Fargeforskjellen mellom A eller B kvalitet teak og C er ubetydelig. Noen liker forskjellene i korn som det gir mer personlighet til brikken.

A eller B klasse teak er høstet fra eldre trær og blir stadig sjeldnere, hovedsakelig fordi de fleste dyrkere høste sine teak tidligere å tjene penger, i stedet for å la det vokse for 40-60 år, som kreves for maksimal tilførselen av A eller B klasse teak fra en høst. A eller B klasse teak er jevnt farget, og har en rett korn.

Enten du kjøper A, B eller C klasse teak, så lenge tre er ekte teak og sertifisert fra en bærekraftig kilde, kan du være trygg på at din teak patio møbler vil vare en levetid med liten/ingen vedlikehold involvert.