Møbler

Hvordan velge møbeltrekk stoff

Valgene er mange og kan virke overveldende, men når du er klar til å reupholster din favoritt sofaen, loveseat, eller stolen, her er noen hjelp i å forstå hvilke typer møbeltrekk stoffet tilgjengelig.

Stoff innhold

Det finnes mange varianter av møbeltrekk stoff, og de er vanligvis gruppert etter naturlige eller syntetiske stoffer. Naturlige stoffer ofte har en flat veve og er mykere å ta på. De kan være utsatt for falming og stabler, så vet hvor du ønsker å plassere møbler før du velger naturlige stoffer. Syntetiske stoffer er blandet for å gjøre dem sterkere, ofte med en kjemisk prosess. Naturlige stoffer kan omfatte bomull, Lin, ull, skinn og silke. Syntetiske stoffer kan omfatte akryl, polyester, nylon, olefiner og polypropylen.

Det er viktig å vite hvor mye møbel skal brukes og hvor det vil bli plassert når møbeltrekk stoff. Noen stoff vil stå opp til mer repeterende bruk uten å vise slitasje, mens andre stoff fibre vil begynne å bryte ned, forårsaker elementet å se slitt og frynsete før lenge.

Anerkjente bedrifter som reupholster møbler bruker Wyzenbeek testing scorene til møbeltrekk stoff å avgjøre om det er holdbart nok for bruk kreves.

Mønster typer

Dette er kanskje de vanskeligste avgjørelsen når det gjelder reupholstering et møbel. Velger du et enkelt mønster eller noe dristig? Noen eksperter anbefaler at du ser på rommet størrelse, størrelsen på elementet som skal dekkes, hvor mange av elementet det er i samme rom og hva resten av rommet er innredet med.

For eksempel, kan en stor sofa med mange mindre elementer i rommet gjøre godt med en fet mønster, noe som gjør det til det sentrale punktet i rommet. Men kan åtte spisestuestoler rundt et bord, med lite annet i rommet, virke overveldende med en fet mønster skriker på deg fra åtte forskjellige retninger.

Også vurdere mønsteret gjentas - en svært dristig, stripete mønster gjentatt ofte med lyse fargevalg kan være overveldende, men en annen stripete mønster sammen med subtile fargevalg kan komme elegant.

Møbeltrekk stoff farger

Og det bringer oss til det tredje vanskelig valget - nøytral eller lyse farger? Siden dette er rent en personlig beslutning, kan du vurdere resten av rommet, møbler og dekorasjoner.

Farger som er nøytral og sammen med nøytralt mønster typer er enklere å bruke i mange typer rom, og synes å være i stil lenger. Hvis du velger nøytrale farger for din møbeltrekk stoff, prøver du vanligvis å understreke andre områder av rommet, for eksempel tilbehør eller dekorasjoner.

Men kan lyse eller uvanlige farger, spesielt når koblet sammen med unike mønstre, gjøre en viktig dekorere statement. Lyse farger tendens til å trekke oppmerksomhet, så hvis resten av rommet virker trist, en brightly farget sofa ville invitere en.

Noen ganger er bruker farge til å utfylle eller forbedre resten av innredningen nyttig også. Sammenkobling opp kontrasterende mønstre som er i forskjellige farger er ofte svært tiltalende.

Det er mange valg å gjøre når du bestemmer på møbeltrekk stoff. En anerkjente møbler reupholstery tjeneste vil gjøre stoff Fargeprøver eller prøve bøker du kan ta med deg. Deretter kan du holde dem prøver på rommet møbler vil være, og visualisere hva det kan se ut i det faktiske miljøet, med faktiske belysning for det rommet.