Møbler

Er lite hjørne datamaskinen pulten gjør deg syk?

En stor del av verden tilbringer en stor del av dagen parkert foran en datamaskin desk. Har du noen gang lurt på hva kan dekke overflater rundt deg som kan bli påvirket din helse? Nyere studier viser at det er betydelig risiko forbundet med moderne datamaskinen pulten og rundt elementer. Ikke bare må vi ta hensyn ergonomi av våre installasjonsprogrammet for office, må vi også vurdere mengden av sykdomsfremkallende organismer som på flater vi komme i kontakt med hele dagen.

Nyere studier viser at overflater vi touch på jobben, inkludert vår skrivebord, tastatur og telefon er mer farlig for helsen vår enn overflater i et bad. Nyere studier av eksperter på University of Arizona viste at overflaten av pulten vi sitte foran hver dag har hundrevis flere bakterier per enhet areal enn sete for office toalettsetet! Sjokkerende som dette kan høres, er det en virkelighet som må håndteres. Vurderer at 47% av folk spiser på sine pulter (The Tork Report undersøkelse, 2012) er det klart at vi trenger å gjøre noen endringer. Og ikke bare bakterier, men også virus, pels området mange av oss bor i våre mest produktive timer.

Det er viktige tiltak vi kan ta som vil redusere vår sjanse av tilværelse infisert av våre arbeidsstedet. Visse handlinger du kan utføre inkluderer:

Vask hendene ofte mens du er på jobb. Mens bruken av såpe er viktig, fjerne vann og friksjon alene mye bakterier belastningen fra våre hender.

Motstå trangen til å berøre ansiktet med hendene mens på jobb. Tydeligvis er dette lettere sagt enn gjort, siden berøring av ens ansikt er ofte en vanlig handling. Likevel gjør en bevisst innsats for å unngå å berøre ansiktet, spesielt med fingertuppene, som inneholder en ekstremt høy belastning av bakterier. Hvis du må berøre ansiktet ditt, bruk frisk Kleenex det, og avhende Kleenex riktig etterpå. Hvis en Kleenex er ikke tilgjengelig og en kløe er bare kjører du gal, er en god "andre linje" eller "siste grøft" alternativ å bruke siden av armen, i stedet for hendene, forsiktig gni ansiktet. Det er langt færre bakterier på de øvre delene av armene enn det er på fingertuppene.

Bruk desinfiserende kluter til Rengjør skrivebordet ofte. Bleach er en utmerket desinfeksjonsmiddel, så pre-laget kluter med blekemiddel, som de som er produsert av The Clorox company, er et utmerket valg. Når du kjøper en PC pulten, kan det være lurt å kjøpe en med en ikke-porøs overflate, slik at du kan oppnå en mer effektiv desinfisering med våtservietter. Porøse overflater inneholde bakterier og virus mer hardnakket, og er derfor vanskeligere å desinfisere. I tillegg kan noen ømtålige overflater bli skadet av kontinuerlig eksponering til stranden fra kluter.

Som «super bugs» blir mer vanlig, blir tar forholdsregler for å unngå infeksjon dramatisk viktigere. En bakterier som kan ha gitt oss en mild infeksjon ti år siden kan ha mutert til punktet hvor det er nå nesten umulig å drepe de endrede bakteriene med tradisjonelle antibiotika. Og husk at virus ikke er berørt av antibiotika, så de kan være svært vanskelig å behandle når de har tatt tak. Den beste tilnærmingen er å bare ikke gi feil en oppføring i systemet i første omgang. Siden bakterier og virus vanligvis inn gjennom øyne, nese og munn, kan man se hvorfor det er viktig å unngå å berøre ansiktet, og også å drive hyppige håndvask.

Så husk neste gang du sitter på din datamaskin stasjon å bruke sunn fornuft for å redusere risikoen for å plukke opp uønsket feil. Datamaskinen skrivebordet er et viktig redskap, og skal jobbe for deg, og ikke mot deg. Ikke la datamaskinen pulten få overtaket.