Møbler

Tips til møbeltrekk stoff flekkfjerning

Søl, flekker og med normal slitasje kan betydelig redusere fremkomsten av møbler. Likevel, omsorg for din møbeltrekk er ikke bare et spørsmål om estetisk; faktisk regelmessig rengjøring bidrar til å holde stoffet i god stand så møbler ser ut og føles som det skulle for lengre. De fleste produsenter anbefaler regelmessige, profesjonell rengjøring, men mange mindre flekkene og flekker kan håndteres hjemme mellom profesjonelle rengjorde. Følgende tips for møbeltrekk stoff flekkfjerning vil hjelpe deg å holde dine møbler ser flott!

Stoff Type

Først og fremst bør du vurdere hvilken type stoff brukes for din møbeltrekk. Rengjøring løsemidler reagere ikke på samme måte for hver type stoff. Du bør sjekke produsentens etiketten på din møbler og minste avgjøre om møbeltrekk er laget av syntetiske eller stoffer. Syntetiske stoffer kan vanligvis rengjøres enkelt og sikkert uten bekymring for å skade møbeltrekk. Naturlig eller naturlig/syntetisk blander er imidlertid litt trickier. Du bør teste din rengjøringsmiddel på en liten, iøynefallende sted på møblene dine å sikre at det ikke forvrenge fargen på møbeltrekk. Hvis din møbeltrekk inneholder mer enn 50% bomull, bør du alltid oppsøke profesjonelle rengjøring, spesielt for store, mørke flekker på merkbar deler av møbler.

Størrelsen og plasseringen av flekken

En annen viktig faktor er størrelsen på og plasseringen av flekken. Små flekker kan renses lettere, og som allerede nevnt ikke trenger du å bekymre deg for bleking eller ellers forvrenger fargen på din møbeltrekk. Hvis du arbeider med en stor flekk, vil du sannsynligvis vurdere å få profesjonell hjelp uavhengig av stoffet av din møbeltrekk. Tilsvarende er det viktig å behandle flekker straks de oppstår; så hvis du arbeider med en satt flekk du kan ha mer problemer.

Generelle Tips

Hvis du har bestemt du er klar til å rengjøre flekker på egen hånd, bør disse tipsene hjelpe deg å få de beste resultatene.

Bruk som lite fuktighet som mulig når rengjøring møbeltrekk. Spot fjerning er ofte et bedre alternativ, men hvis du må bruke en vannbasert tilnærming, husk at mye vann er unødvendig og kan skade din møbler.

Spot rengjøringsmidler og møbeltrekk flekker fungerer best på organisk flekker, men de er vanligvis ubrukelig for å fjerne fett eller olje flekker.

Hvis du har små småbarn eller spedbarn, kan du prøve baby kluter for å rense dine møbler. De har akkurat den rette mengden av såpe og vann mens tilby en skånsom rengjøring alternativ.

For å rengjøre kaffe flekker, kombinere litt oppvaskmiddel, vann og eddik og fukt en vaske klut. DAB kaffe flekken lett til det forsvinner.

Mold og mugg flekker kan fjernes med en løsning på en kvart kopp hydrogenperoksid med en kvart teskje farge-safe blekemiddel. Dyppe en klut i løsningen og lett gni flekken; Rengjør området med en klut dyppet i rent vann.

Fett og olje flekker kan fjernes ved sprinkling salt og maismel talkum direkte på stedet. Det er best å gjøre dette umiddelbart etter flekken oppstår, men sikkert så snart du merker det. Gni salt nøye inn flekken, og deretter børste av fett og salt og tørke med en fuktig klut.