Møbler

Utendørs teak for sommeren

Er du klar for sommeren? Solfylte dager og høye temperaturer er nærmer seg raskt, og det er tid til å vurdere om utemøbler er klar for de skiftende årstidene. Når det gjelder å velge utendørs møbler, et materiale står langt over resten: teak! Hva er så spesielt med det? Vi har noen årsaker nedenfor!

Holdbarhet

Teak er kjent som en av de mest holdbare materialene for utendørs og hagemøbler. Ekte teak, også kjent som Tectona grandis, kommer fra skogene i Sørøst-Asia, og har utviklet en motstand mot studier av varm fuktig og solfylte været. Nå er det perfekt å bruk over hele verden, i alle værforhold.

Teak har naturlig olje i det som gjør den motstandsdyktig mot råte, og veldig lett å omsorg for. Du kan velge å la teak Vær naturlig, ingen forsiktig på del eller bare bruke en vaske klut og noen varm såpe og vann å feilfri den på slutten av en sesong. Det er ikke nødvendig å lakk, dekke eller lagre innendørs, enten. Føl deg fri til å forlate din teak hagemøbler utenfor hele året!

Hvis din teak møbler vil bli brukt rundt mat, kan du vurdere å kjøpe et klart belegg for å beskytte den fra noen olje flekker. Utenfor, er teak et lite vedlikehold materiale som vil bare blir bedre med alderen, noe som gjør det ideelt materiale for utendørs møbler.

Patina

I motsetning til andre materialer, teak alderen elegant, spesielt ute. Når igjen i solen, utvikler det en myk, vakker sølv patina som er svært ettertraktet av samlere. Denne fargen gjør det blanding i elegant med utendørs omgivelser, noe som gjør det til en perfekt del av utendørs patio møbler. Ingen del er nødvendig for deg å oppnå denne forbløffende patina, også.

Hvis du ønsker å holde din teak originale honning-gull farge, men er det svært enkle måter å gjøre nettopp. Først regelmessig møbler med varmt såpevann og en myk klut, så la tørke 1-2 dager. Når tørr, kan du olje møbler med teak olje, en annen bomullsklut eller husholdning pensler. Du trenger bare ett strøk! Til slutt, når du er ferdig oljebehandlinger og møblene er tørt, sette den siste finpussen på av polering med en ren klut. Gjenta hver få måneder for å beholde den opprinnelige fargen din teak møbler. Og husk: uansett hvor sølv teak blir, patina er bare et tynt lag av oksidasjon, og kan bli pusset bort i behovet for å gjenopprette den originale gylne nyansen.

Komfort

Tenk deg en varm sommerdag ut på terrassen. Hva slags utemøbler ville være den mest komfortable? Plast, metall eller tre? Plast vil fordreie i solen og kan bli blåst rundt av sterk vind, mens metall stiv og kan slå brennende varme når utendørs. Ikke bare er teak den mest behagelige å slappe av i, men teak møbler vil ikke holde på varmen eller gå flyr når et gufs kommer ved. Teak er holdbar, solid, komfortabel og langt mer estetisk tiltalende som andre utendørs materialer. Det går langt i å legge det ekstra bit av komfort og eleganse til utendørs område.

Kostnadseffektive

Når først leter teak hagemøbler, kan du bli overrasket over å se høyere priser enn andre materialer. Men er sammenlignet med lav (til ikke-eksisterende) vedlikehold og rengjøring kostnader, teak faktisk en av de mer rimelige materialene du finner. I tillegg betyr holdbarheten at du er langt mindre sannsynlighet å erstatte det, som du kan med sprakk eller vindskjev utemøbler bygget fra andre materialer. Til slutt, kan et teak møbler sett faktisk oversette til langsiktig besparelser.