Møbler

Håndlagde møbler vs masseproduserte møbler

Bruk av klipping - kant verktøy og progressiv teknologi har ført til utallige endringer i møbelindustri. Materialer til mønstre har alt gått gjennom en revolusjon.

Revolusjonen i møbler designer midt-tallet førte til drastiske endringer som ble aldri tenkt før. Med begynnelsen av moderne designideer, nye materialer og tekstiler ble møbler begrepet mer minimal, enkle, funksjonelle og sofistikert i motsetning til tradisjonelle bitene som utstrålte mer av en majestetiske skjønnhet, ble skåret med prangende mønstre, tunge materialer og en massiv bygget. Ideen bak introdusere innovasjon i møbler arkitekturen var å sette mot funksjonalitet i og godt egnet for tilpasningsdyktig hjemme design. Moderne møbler er laget for å være enkel og ren i den struktur. Det består av skarpe kanter, en mer luftig bygget, passende størrelse og lett men holdbart materiale.

Det er imidlertid flere andre aspekter enn bare "hva" aspekter av transformasjonen. Metoden med å bygge en gjenstand har også gjennomgått mange forandringer. Valg av riktig type trelast for bygging av tre kamper, robust bygningsdeler og elektroverktøy og høyprofilerte maskiner er en nødvendighet for å oppnå den unike og ferdig utseende i moderne møbler. Borte er dagene da de fleste av kampen var håndlaget og svært kostbar. Videre ble klassisk innredning elementer produsert ved hjelp av enkle verktøy som ikke kan være tilstrekkelig for kravene til markedet i form av antall kvaliteten var overmåte eksepsjonelle.

Bruk av overlegen teknologi og erfarne personell har gjort fabrikasjon av møbler elementer enklere og mindre tidkrevende. Med apparat gjør alt arbeidet fra å kutte materialer å male gjenstandene og gir den siste finishen, blitt fysisk arbeid begrenset til bare tilsyn funksjon maskiner for å sikre at det ikke skade materialet under behandling på grunn av feil av utstyr.

Likevel maskinen produsert varer kan ha irreversibel produksjonsfeil siden det ikke er alltid utsatt for gransking av øyet på hvert trinn. Et lite kutt på en skrå glass, en liten forskjell mellom bredden på høyre og venstre beina på en tabell eller en umerkelig skarphet på hjørnet av et spisebord der det skulle ha vært en kurve. Dette er typen enkel produksjon defekter som selv om ikke kan fikses er aldri et problem for kjøperen.

Men håndlagde moderne møbler er priset svært høy, og vanligvis tenkt som en collectible noen steder, hvor moderne møbler er utbredt blant de gjennomsnittlige husholdningene, ikke bare på grunn av manuell arbeidskraft involvert, men på grunn av oppfatningen at håndlagde møbler er finere innebygd og kvalitet i forhold til maskinen produsert de. Men faktum er at industrielle produsert inventar har samme etterbehandling og kvalitet som de tidligere. Kvaliteten er avhengig av materialer og maskiner brukt. Høy kvalitet og nyeste teknologien vil definitivt gi oppgraderte produkter som er holdbar, sterk og motstandsdyktig mot daglig slitasje. Dessuten masseproduksjon reduserer kostnadene ved gjenstander og holder lagrene full av varer.